De Muziek van Stilte, stiltewandeling in Italië

In het kort

Wandelen in stilte en luisteren naar De Muziek van Stilte is een manier van je bewust bewegen in de natuur. Door in stilte de bossen, de valleien en de bergen van het groene hart van Italië te doorkruisen, maken we contact met onze innerlijke stilte.

 • Thema :
 • Data :
 • Duur :
  6 dagen
 • Eten :

  De prijs voor deze retraite is inclusief ontbijt, picknick lunch en diner. Ook is er thee, koffie, water, wijn en vers fruit beschikbaar. De maaltijden zijn biologisch en vegetarisch en worden door Nazzaro Maggi volgens de richtlijnen van slow food bereid. Zo hoef je je geen zorgen te maken over praktische zaken en kun je volledig met je proces bezig zijn. Wanneer je iets niet kan of mag eten vragen we je om dit vooraf te melden.

  • Vegetarisch eten
  • Glutenvrij
  • Veganistisch eten
  • Biologisch
  • Gezonde sappen

Omschrijving

Lees meer In deze dagen leven we in en met de natuur. We gaan van haar leren hoe we de energie van de natuur en van elkaar kunnen verbinden met onze innerlijke energiestroom. Dit helpt om lichaam en geest te reinigen van toxines die zich hebben opgebouwd. Het helpt ons ook om lichter door het leven te bewegen. Dit kan je dichterbij je authentieke zelf brengen. Jolanda van Dijk is je Nederlandse gids in deze dagen. 

 Jolanda: Tijdens deze mindful wandelingen bied ik je de mogelijkheid om d.m.v. natuurlijke meditatie je geest tot rust te brengen. Je innerlijke energie zal gevoed worden door de energie die bij Qi Gong en T’ai Chi beoefening door je lichaam stroomt toe te passen in onze manier van bewegen. Onder natuurlijke meditatie versta ik dat je zelf jouw manier van mediteren gaat ontdekken in deze dagen. Maar er is meer! Bij thuiskomst in la Bianchina gaan we ook ontdekken wat stilte voor ons betekent in de dagelijkse communicatie. Omdat we op die momenten niet in totale stilte hoeven door te brengen, maar waar je de keuze hebt om te spreken of in stilte te zijn, kunnen we ons bewust worden van wanneer we willen communiceren of wanneer we willen spreken om bijvoorbeeld iets te camoufleren. Op het moment dat je dit bewust bent kun je dit in je dagelijks leven integreren. 

 Programma 
Je wordt de eerste dag tussen 16:00 en 17:00 verwacht op la Bianchina. Om 18.00 uur is er een kennismakingsronde en om 19:30 uur een aperitivo met aansluitend het welkomstdiner. Zoals elke avond zijn we vanaf 22:00 uur in stilte tot de volgende ochtend aan het ontbijt. Gedurende de dag tijdens de wandelingen zijn we altijd in stilte. 
De tweede dag staat in het teken van kennismaken met la Bianchina en de voorbereiding op het Zijn in stilte. Je maakt je hoofd leeg en laat alles achter wat je niet nodig hebt. We beginnen met een meditatie bij dageraad. Daarna ontbijt, presentatie van het programma, uitleg en oefenen met energetisch bewegen en mindful oefeningen, gelegenheid tot vragen en een eerste korte wandeling. 
 De volgende dagen hebben elk hetzelfde basisprogramma om je zo min mogelijk af te leiden. Het doel is om steeds dieper de innerlijke stilte te gaan ervaren. We beginnen bij dageraad met een gezamenlijke meditatie. Na het ontbijt komen we zo nodig samen voor uitleg en beantwoording van vragen. Daarna trekken we in stilte de bossen in. Gedurende de dag ervaren we wat energetisch bewegen is, ga je jouw manier van mediteren ontdekken op dit moment en hoe we mindfulness oefeningen kunnen gebruiken in ons dagelijks leven. ’s Middags picknicken we in het bos en houden we daar ook siësta. ’s Avond eten we op la Bianchina. 
 Op de laatste dag komen we voor de lunch op La Bianchina terug. Na de lunch evalueren we. Rond 17.00 uur vervolgt ieder zijn eigen weg. 
Mijn doel is om je bewust te laten worden van de stilte en te laten ervaren wat dit met je doet. Ervaren wat rust, ruimte, ritme en stilte om je heen is, maar ook wat dit betekent als je dit in jezelf voelt. Laten ervaren hoe verbinden met de natuur, met de dieren, met anderen én met jezelf kan zijn. Mijn streven is dat je deze ervaringen mee naar huis kan nemen. Gedurende de week wordt hier ruimschoots aandacht aan gegeven.

Bestemming

San Venanzo, Italië

(sleep het poppetje naar de bestemming om de omgeving alvast te verkennen)

Verblijf

Onze thuisbasis is la Bianchina. La Bianchina ligt in een natuurreservaat op krachtlijnen van het groene hart van Italië. Je hoort er de stilte en voelt er de kracht van de natuur, die wij erkennen als een groot leermeester. Dit maakt La Bianchina de uitgelezen plek voor deze Spirituele Mindful vakantie waarin we voornamelijk in en met de natuur werken.
Jolanda en Nazzaro koesteren La Bianchina en verzorgen haar met minimale impact op de omgeving. Samen hebben zij haar gemaakt tot wat het nu is: Een plek waar iedereen thuis kan komen met ruimte om zich te verbinden met natuur, andere mensen, dieren en zichzelf.
La Bianchina heeft haar eigen ritme. Niet de klok maar de omstandigheden bepalen wanneer dingen gebeuren.

Voorzieningen

Wifi
Verwarming

Omgeving

La Bianchina ligt in een natuurreservaat op krachtlijnen van het groene hart van Italië. Je hoort er de stilte en voelt er de kracht van de natuur, die wij erkennen als een groot leermeester. “De aarde is mijn leraar, leer van de aarde”. Boeddha
Bergen
Bosgebied
Vlakbij natuur

Voor wie

Deze mindfulness stilte wandelvakantie is voor iedereen die het fijn vindt om in de natuur te zijn, meer uit zijn of haar vakantie wil halen, geniet van wandelen, stilte en verbinden met zichzelf en de ander, van eerlijkheid en een liefdevolle en persoonlijke benadering houdt, verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf en zich wil openstellen voor nieuwe ervaringen. Het tempo tijdens de wandeling is niet hoog omdat de verbinding met jezelf en de natuur de prioriteit heeft boven het kilometers make

Inclusief

De prijs voor De Muziek van Stilte is inclusief begeleiding, materialen, overnachtingen, maaltijden, wijn, zuiver bronwater, koffie, thee en diverse versnaperingen.

Exclusief

Reis-, verzekeringskosten en persoonlijke uitgaven zijn niet in de prijs inbegrepen.

Begeleiding

Jolanda

Boeken & betalen

Voor meer informatie over de boekingscondities, verzoeken wij je een informatie-aanvraag te versturen.

Stel een vraag

INFO & BOEKEN

De Muziek van Stilte, stiltewandeling in Italië

Stel je vraag direct aan de aanbieder of reserveer een plekje!