Stilteweekend

Arnhem, Nederland

2 dagen

Bekijk reisdata

Al 6 mensen hebben deze reis in hun wishlist

Een stilteweekend in een klooster met wandelen, yoga en meditatie. We verblijven bij de zusters Trapistinnen van abdij Koningsoord te Arnhem. De sereniteit van het klooster nodigt uit tot verstilling. Het getijdengebed geeft structuur aan het programma. Een stilteretraite van 2,5 dagen.

Lees meer

We verblijven in abdij Koningsoord te Arnhem, nabij Oosterbeek. Hier wonen 22 zusters Trapistinnen. Het nieuw gebouwde klooster ligt op een mooie plek op de rand van de Veluwe. We wandelen dagelijks in de schitterende omgeving. Daarnaast worden yoga en meditatie aangeboden. Het is een stilteweekend. Dat wil zeggen dat we vanaf vrijdag, na de kennismaking, niet zullen spreken tot zondag bij de evaluatie. Wel bestaat er de mogelijkheid van een persoonlijk gesprek met de coach/organisator.

Pluspunten

  • Verblijf in een schitterende omgeving
  • Een plek die uitnodigt tot verstilling
  • Professionele begeleiding
  • Begeleide wandelingen
  • Lichaamsoefeningen (yoga+) en meditatie
  • Mooie combie van in beweging zijn en stilte

Bestemming

Abdij Koningsoord, Joahnnahoeveweg 79, Arnhem.

(sleep het poppetje naar de bestemming om de omgeving alvast te verkennen)

Verblijf

Abdij Koningsoord is een schitterend gebouwd nieuw klooster. In 2009 verhuisden 25 zusters Trapistinnen van Berckel-Enschot naar deze plek. Zij vormen een actieve zustergemeenschap met een boekbinderij, een winkel en een gastenhuis. De 14 luxe kamers in het gastenhuis hebben alle eigen douche/toilet. In het gastenhuis bieden de zusters plaats aan iedereen die verlangt naar stilte en tot zichzelf wil komen. Dagelijks nemen we deel aan enkele gebedsbijeenkomsten. Daarbij wordt hoofdzakelijk gezongen. De bijeenkomsten zijn verstillend en hebben een rustgevend effect.

Maaltijden

De zusters koken voor ons. De maaltijden zijn vegetarisch. Soms is er vis. Er kan in beperkte mate rekening gehouden worden met diëten.

  • Vegetarisch eten

Voorzieningen

Iedereen een eigen kamer met douche/toilet

Omgeving

Abdij Koningsoord ligt vlakbij Oosterbeek op de rand van de Veluwe. De omgeving bestaat hoofdzakelijk uit bos, maar ook weiland, akkerbouw en heide. Al wandelend zullen we de omgeving verkennen.
Bezoek aan een kerk
Bosgebied
Vlakbij natuur

Voor wie

Voor iedereen die tot zichzelf wil komen in een stille en mooie omgeving. Voor diegenen die het fijn vinden verstilling te combineren met wandelen en lichaamsoefeningen. Voor mensen met een affiniteit c.q. interesse voor het kloosterleven

Inclusief

Alle overnachtingen, maaltijden, onbeperkt koffie/thee, dagelijks 1 drankje (Trappistenbier of spa), toegang tot bibliotheek met spirituele boeken, begeleide wandelingen, lichaamsoefeningen en meditatie, een persoonlijk gesprek indien je daar behoefte aan hebt.

Exclusief

Je reis naar en van de accommodatie.

Begeleiding

An

In 2005 startte An Paridaen met het organiseren van wandelevenementen met een bezinningsaspect. Sindsdien zijn velen met haar mee op pad gegaan. Zij combineert haar kennis en vakkundigheid op gebied van coaching met het aanbieden van lichaamsoefeningen (hatha yoga, stretching, shiatsu en ontspanning) en Tibetaans boeddhistische meditatie. Zij stelt mensen op hun gemak, zodat eenieder tot zijn/haar recht komt.

Boeken & betalen

Voor meer informatie over de boekingscondities, verzoeken wij je een informatie-aanvraag te versturen.

Stel een vraag

Reisdata

Vergelijkbare reisthema's

Stel je vraag direct aan de aanbieder of reserveer een plekje!