Yoga health week in de mooie Achterhoek

Lochem, Nederland

8 dagen

Bekijk reisdata

Al 4 mensen hebben deze reis in hun wishlist

Wil jij een week opladen, ontspannen en fitter worden? Tijd voor jezelf, voor nieuwe inspiratie en om meer in je kracht te komen? Dan is deze yogahealth week precies wat je zoekt. Gun jezelf het cadeau om een week lang echt optimaal vitaal te leven. Innerlijke rust hervinden en opladen.

Lees meer

Wil jij een week opladen, ontspannen en fitter worden? Tijd voor jezelf, voor nieuwe inspiratie en om meer in je kracht te komen? Dan is deze yogahealth week precies wat je zoekt.

Wij zorgen voor heerlijk gezond eten, een uitgebalanceerd, voedend en inspirerend dagprogramma, een luxe en sfeervolle locatie, ervaren begeleiders en een fijne groep mede-deelnemers.

Deze yoga healthweek biedt veel meer dan alleen yoga
 

Gun jezelf het cadeau om een week lang echt optimaal vitaal
te leven. Innerlijke rust hervinden en opladen. Deze yoga healthweek is de
ideale manier om tijd, ruimte en mildheid voor jezelf te creëren. Je wordt
uitgenodigd om goed voor jezelf te zorgen, op ieder vlak van in je leven. Dit
is een unieke kans om via yoga en mindfulness meditatie weer in contact te
komen met je diepere zelf en innerlijke vrede. Daarnaast zullen de vitaliserende
oefeningen je weer in je kracht zetten. We doen mentale oefeningen die je
zelfvertrouwen en geluk vergroten en fysieke oefeningen die je, op een milde
manier, sterker maken en je fitheid verbeteren. Bovendien krijg je een op jouw
lijf geschreven healthplan en een dosis inspiratie, motivatie en alle
oefeningen mee, waardoor je veel fitter en met een glimlach weer naar huis gaat.

Bouw yoga en mindfulness meditatie routine op

We gaan een week lang dagelijks verdiepen en oefenen. Stel daarbij alle vragen die je hebt. Na afloop thuis kun je met de routine die je hebt opgebouwd en de informatie die je meekrijgt verder aan de slag met yoga en mindfulness.  

Korte reistijd

In minder dan 1,5 uur ben je met de auto vanaf Utrecht in Athanor, vlak bij Lochem. Ook met de trein is de reistijd beperkt.

Luxe of budget overnachten

Je kunt een luxe kamer helemaal voor jezelf met douche en toilet kiezen. Maar je kunt ook een kleinere of een twee-persoonskamer boeken. Het centrum met 13 comfortabele slaapkamers en een groot buitenterrein hebben we helemaal privé voor onze groep.
 

Alles inclusief

Je krijgt van onze kok supergezond ontbijt, drinken, lunch en diner.
Ook het lakenpakket, handdoeken, toeristenbelasting en wifi zijn inclusief. Daarnaast de  workshops en lessen zoals:
- Dagelijks yoga, mindfulness meditatie en/of ontspanningsoefeningen
- Personal Coaching
- Training vitaal bewegen, oefeningen die het lichaam versterken en beschermen
- Kookworkshop
- Twee schitterende natuurwandelingen
- Zeven overnachtingen in een kamer alleen of gedeeld
- Onbeperkt gebruik van het terrein met gezellige vuurplaats, steencirkel en labyrint  

Ervaren organisatie

Practice makes perfect. Jaarlijks schaven we bij qua inhoud, begeleiding, locaties en organisatie. In zeven jaar zijn we daar enorm in gegroeid. En doordat we zoveel deelnemers hebben gesproken weten we welke aspecten belangrijk zijn. Zoals het creëren van een respectvolle gezellige sfeer in de groep, sfeervolle rustige yogaruimtes en deskundige, ontspannen begeleiding van de activiteiten. 

Voor wie?

De meeste deelnemers zijn tussen de 25 en 55 jaar oud en meestal zijn er meer vrouwen dan mannen. Deze week is niet geschikt voor mensen die onder behandeling zijn vanwege een psychische aandoening. Ook als je doel van de yogavakantie is om vooral erg goed in yoga te worden is dit niet de week om te kiezen.
Van deelnemers wordt verwacht dat ze minimaal twee uur kunnen wandelen.
De meeste deelnemers komen alleen, staan open voor anderen en hebben interesse in yoga, meditatie en een week lang optimaal vitaal leven. Zoek je rust, ontspanning, opladen en inspiratie voor een gezond leven en mogelijk wat afvallen, dan is deze vakantie echt iets voor jou.
 

Heb jij dat ook wel eens?

Je zit niet lekker in je vel, je hebt een stressvolle periode, op je werk bijvoorbeeld. Dat is balen. Je krijgt er pijnlijke schouders, buikpijn of hoofdpijn van. Je bent ontevreden over jezelf en hoe je leeft. Je to-do lijst groeit alleen maar en je bent regelmatig moe. De glimlach toont zich steeds minder vaak op je gezicht. Kortom je staat niet meer in je kracht.

Zou het niet super zijn?

Om in één week te zorgen voor een ommekeer, een impuls? Een week lang optimaal vitaal leven, goed voor jezelf zorgen, tijd voor jezelf, geïnspireerd raken en vervolgens helder krijgen hoe we deze inspiratie om kunnen zetten in de beste en meest haalbare stap om meer te gaan floreren? Dat is wat we tijdens de yoga health vakantie gaan doen.
Als je oplaadt dan komt de levensenergie te voorschijn. Je krijgt zin. Motivatie. Je wordt actief en blij. Je gaat weer stappen nemen op het pad dat jij wilt bewandelen. Het licht gaat meer schijnen in je leven.
 

Profijt

Dat de deelnemers profijt hebben van de week zien we vooral aan de terugkomers. Zoals Maaike (38). Ze kwam na 8 maanden terug op een tweede yogavakantie en ik zag meteen dat ze er goed uit zag. Ze straalde meer en kwam krachtiger over. Wat  bleek? Ze mediteert nog steeds 3 keer per week en loopt twee keer per week hard. Een kleine verandering in haar leven met een groots effect.
 
We krijgen regelmatig enthousiaste mail. Zoals deze:
 
‘Vandaag zijn de 6 maanden voorbij die nodig waren om mijn veranderde patronen te laten inslijten. Ik heb het dus gehaald!
Ik wil deze heuglijke dag dan ook aangrijpen om jullie nog eens oprecht te danken voor de prachtige vakantie! Het heeft enorm veel voor mij betekend. Ik zat in een behoorlijke impasse in mijn leven & jullie zachte, positieve aanpak was exact wat ik op dat moment nodig had. Ik had het niet beter kunnen treffen. Jullie hebben zo'n nieuwe impuls gegeven aan mijn leven, ik kan het nog steeds niet goed vatten! :-) Ik ben in België ook verder aan Yoga gaan doen, al zoek ik nog steeds naar dezelfde rustgevende beleving als toen. Ik ben ondertussen ook aan een mindfulnesstraining begonnen & vorige week heb ik zelfs beslist om een heus sabbatjaar in te lassen... heerlijk & allemaal dankzij jullie.
 
Weet dus hoe belangrijk jullie werk kan zijn voor mensen. Keep up the good work!’
 
Duizendmaal dank,
Pieter
 

De week heeft me goed gedaan, voel me (nu nog steeds) vitaler dan dat ik me jaren heb gevoeld. Het was een week waarin ik eindelijk eens niet hoefde te zorgen, en lekker kon ontvangen; wat een zaligheid!!
Ook merk ik dat fysiek bezig zijn, fysieke uitdaging, me energie geeft. Naast yoga (blijft altijd de basis voor mij), de geweldige wandelingen, hardlopen, bootcampen....ik houd ervan!!
En daar ben ik vast van plan mee bezig te blijven. Wil dit vitale gevoel eigenlijk niet meer missen.
 
Was al langer (jaren) bezig met het Paleo dieet, suikervrij eten, en gezonde voeding. Maar dit weekje heeft me wel over de drempel geholpen, voel nu totaal geen behoefte meer aan zoetigheid.
Het heeft me nog meer bewust gemaakt van “ook voor mezelf zorgen”, en de tools gegeven om dit ook in de praktijk te brengen (heel belangrijk!).
 
Nogmaals dank.
 
Warme groet, ook voor Ilse,
Petra


Pluspunten

  • Je krijgt van onze kok supergezond ontbijt, drinken, lunch en diner.
  • Dagelijks yoga, mindfulness meditatie en/of ontspanningsoefeningen
  • Personal Coaching
  • Training vitaal bewegen, oefeningen die het lichaam versterken en beschermen
  • Kookworkshop
  • Twee schitterende natuurwandelingen
  • Zeven overnachtingen in een kamer alleen of gedeeld
  • Onbeperkt gebruik van het terrein met gezellige vuurplaats, steencirkel en labyrint

Bestemming

Hooislagen 9 Lochem

(sleep het poppetje naar de bestemming om de omgeving alvast te verkennen)

Verblijf

We verblijven met z’n allen middenin in de natuur in “Centrum Athanor”, een mooie ruime woonboerderij in de Achterhoek.

Het centrum biedt uitstekende faciliteiten. Een ruime yogazaal, een gemoedelijke eetzaal cq. ontspanningsruimte met houtkachel, een professionele keuken, een bibliotheek en 13 comfortabele slaapkamers. Elke kamer beschikt over eigen toilet, douche en internet aansluiting. Buiten is een fijne vuurplaats en een mooi terras in de zon.
Athanor ligt rustig tussen bossen, velden en veenplassen. Het buitenterrein van Centrum Athanor bestaat uit 3 hectare in het prachtige coulisselandschap van de Achterhoek. Het hele terrein is exclusief voor ons gereserveerd deze week.

Maaltijden

Uitgebreide Brunch is om 10.30 u. Het diner (vegetarisch of met vlees of vis) is om 18.30 uur. We eten een gezonde lekkere maaltijd, met smaak, kleur, geur, verse kruiden en specerijen, fruit, eerlijk vlees en echte groente, bereid met een fikse dosis liefde en een grote glimlach. Thee en fruit is de hele dag beschikbaar.

  • Vegetarisch eten

Voorzieningen

Wifi
vuurplaats
labyrint

Omgeving

De natuur op het terrein fungeert hier niet alleen als rustbrenger maar vooral als bron van inspiratie. Fascinerend is zeker het Labyrint, dat naar oud Europees voorbeeld zevenvoudig is opgebouwd. Het meest markant is echter zonder twijfel de manshoge Steencirkel, die op de huidige zonne-, maan- en sterrenstanden is georiënteerd. Hierdoor is een krachtplek ontstaan die zeer bijzonder aanvoelt. Tijdens de vrije uren kun je op het terrein relaxen of in de omgeving wandelen, kanoën of fietsen. Of een uitstapje doen. Als uitstapjes zijn aan te raden: strandjes langs de IJssel of boottochtje, de gezellige steden Deventer en Zutphen bezoeken, sauna, Museum MORE of Kristalmuseum.
Bosgebied
Vlakbij natuur

Voor wie

De meeste deelnemers zijn tussen de 25 en 55 jaar oud en meestal zijn er meer vrouwen dan mannen. Deze week is niet geschikt voor mensen die onder behandeling zijn vanwege een psychische aandoening.

Inclusief

7 overnachtingen in een gedeelde kamer (één-persoons 100,- meerkosten)
8 yogalessen / 5 begeleide mindfulness sessies
3 supergezonde en lekkere maaltijden per dag
Onbeperkt thee en fruit
Kookworkshop
Just do it workshop, van inspiratie naar realisatie
3 excursies in de omgeving
Gezond bewegen clinic
Gebruik van alle faciliteiten op het terrein zoals steencirkel, labyrint, zitjes, internet, vuurplaats.

Exclusief

vervoer
boekingskosten € 15,-

Begeleiding

Michiel

'Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, gelukkiger....en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich ook zo te voelen. Daar wilde ik meer van! Via vele leraren zoals Ajita, Diana Plenkers, Ria Kea, Ger Schurink en twee docentenopleidingen heb ik me verder verdiept in Yoga en Mindfulness meditatie.

De opleiding tot Chivo vitaliteitscoach gaf me vanaf 2008 inzicht in onze natuurlijke en gezonde manier van bewegen, eten, slapen en voelen. Ook de biomechanica en de werkzame principes achter yoga, meditatie en coaching werden me helder. M'n expertise omvat inmiddels; de paleo leefstijl, eetbare planten, (oer) voeding, gezond bewegen, hardlopen, coaching, krachttraining, positieve psychologie, duurzaamheid, yoga, vipassana en mindfulness.
 
Ik geef nu ruim 10 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen. Een week lang optimaal vitaal leven geeft me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn acceptatievermogen, levenskracht en innerlijke rust nemen enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkiger van. Na 7 jaar yoga healthvakanties begeleiden vind ik deze weken iedere keer nog steeds de mooiste tijd van mijn leven.'

Irene

“Yoga is mij met de paplepel ingegoten. Niet zo vreemd met een moeder die vervend yoga beoefenaarster is. Op veertienjarige leeftijd begon ik zelf met het volgen van yogalessen. Een goede keuze, want ik was direct verkocht. Fysiek, mentaal en emotioneel voelde ik me zoveel beter! Het duurde dan ook niet lang tot ik een opleiding tot yogadocente ging volgen. Dit gevoel wilde ik anderen namelijk ook laten ervaren.


Na mijn yogaopleiding volgde ik opleidingen en cursussen bij yogadocenten als Shiva Rea, Dona Holleman en Max Strom en heb ik meditatieretraites en cursussen gevolgd in de traditie van boeddhistisch leraar Thich Nhat Hanh. Deze leraren hebben mijn yogaweg en manier van lesgeven completer en rijker gemaakt.

Ik probeer via yoga mensen in hun lijf en in het hier en nu te laten komen. Yoga laat me iedere keer weer stralen, en ik probeer mijn leerlingen ook (weer) te laten stralen.”

Ilse

Ilse is gediplomeerd Holos ® massagetherapeut.


Daarnaast docent bij Holos, academie voor massagetherapie, ervaren begeleider van yogavakanties en vervent yoga en meditatie beoefenaar. Opgeleidt in Vipassana meditatie, hatha yoga en focussen.

 

''Ik houd van masseren, yoga en mindfulness.

Hiermee ben ik in het hier en nu. Het inspireert me om bewust te blijven. Het houdt mij 'wakker' in plaats van weg te glijden in de waan van de dag, slachtofferschap of te reageren op de automatische piloot met ooit eens ingesleten gedrag dat allang niet meer bij mij past.

 

Ik word er een vriendelijker en fijner mens van, en dat heeft natuurlijk ook direct een uitwerking op mijn omgeving! Het brengt me meer in balans en ik functioneer uiteindelijk beter.

 

Verbinding is mijn belangrijkste waarde. Verbinding laat mij zijn in contact met mezelf en de ander, de natuur, of het grote geheel. In verbinding voel ik respect, warmte en liefde: Kortom kan ik zijn met wat er is''.

Overige informatie

Na ontvangst van het ingevulde boekingsformulier krijg je binnen één dag per email een boekingsbevestiging. Na het boeken doe je binnen één week een aanbetaling van €100,- per persoon. Uiterlijk drie weken voor de start van de yogavakantie betaal je het resterende bedrag.

Boeken & betalen

Voor meer informatie over de boekingscondities, verzoeken wij je een informatie-aanvraag te versturen.

Stel een vraag

Reisdata

Vergelijkbare reisthema's

Boek deze reis
Kies een periode voor Yoga health week in de mooie Achterhoek.
Stel je vraag direct aan de aanbieder of reserveer een plekje!