Natuurtherapie im Schwarzwald

Schonach im Schwarzwald, Duitsland

6 dagen

Bekijk reisdata

De Gezondheidsweek in het Zwarte Woud.
Hier kan je actief zijn met persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. Het programma biedt: wandelingen met de 4 natuurkwaliteiten, natuurervaringen met alle zintuigen, natuurgeneeskundige therapie en creatieve beeldvorming.

Lees meer

Je staat op een kruispunt in je leven, kampt al jaren met depressieve klachten of je bent nog herstellende van een burn-out? Je zoekt een manier om weer dichter bij jezelf, de natuur en een gezond leven tekomen. Dan kan de gezondheidsweek Natuurtherapie im Schwarzwald een mooie start of verdieping zijn.


Tijdens deze week mag je in het Zwarte Woud even helemaal tijd en ruimte nemen voor jezelf. Tijdens de wandelingen met de 4 Natuurkwaliteiten (Warm, Koud, Droog en Vocht) en de natuurervaringen met alle zintuigen nodigen we je uit om een nieuw en onbevangen perspectief op jouw leven te werpen. Zo word jij je bewust van je gedragspatronen en oordelen, en ontdek je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. Tegelijkertijd leer je de krachten in de natuur te herkennen en benutten. Met behulp van de individuele natuurgeneeskundige therapie en creatieve beeldvorming krijg je de mogelijkheid om blokkades los laten, emoties te  verwerken en een positief toekomstbeeld te vormen.


Een week lang kom je in beweging met je persoonlijke leerdoelen op lichamelijk, geestelijk, emotioneel, sociaal en spiritueel niveau. Door te wandelen in de bergen van het Zwarte Woud, waarbij de 4 Natuurkwaliteiten en de zintuigelijke ervaringen centraal staan, oefen je waar te nemen en verruim je je bewustzijn. Dit vormt de basis voor persoonlijke ontwikkeling. De natuur dient daarbij als leermeester over het leven, waar geboorte, groei, rijping en afsterven elkaar in cyclische processen opvolgen. We nodigen je uit om je eigen kwaliteiten en valkuilen te gaan ontdekken met het doel om te groeien tot die krachtige en prachtige persoon die je bent en je zo weer dichter bij jezelf te laten komen. Enkele thema’s die worden aangestipt zijn: vertrouwen, loslaten, observatie vermogen, daadkracht, persoonlijk leiderschap, empathie en geduld. Ook fysieke gezondheidsklachten kunnen mee in beschouwing genomen worden, om zo ook daarop nieuwe inzichten te winnen. Natuurtherapie im Schwarzwald is dan ook een intensieve week van bewustwording met de kracht om genezingsprocessen aan te zetten.

Bestemming

Schonach, Duitsland

(sleep het poppetje naar de bestemming om de omgeving alvast te verkennen)

Verblijf

Alle activiteiten vinden plaats in en om het Mauerhäusle, in de buurt van Schonach im Schwarzwald, Duitsland.
Je overnacht in het dichtbij gelegen Gasthaus Wilhelmshöhe. Dit is een hotel met de typische sfeer van het Zwarte Woud.

Maaltijden

Voeding speelt tijdens deze week een belangrijke rol. De 4 Natuurkwaliteiten en het zuur-base dieet vormen de richtlijn voor ons eet-plan deze week. Er kan in overleg rekening gehouden worden met voedingsintoleranties en -allergieën.

 • Vegetarisch eten
 • Glutenvrij
 • Biologisch

Voorzieningen

Wifi
Verwarming

Omgeving

Het Zwarte Woud biedt voor een proces van bewustwording en genezing een uitermate geschikte locatie. De natuur is rijk en rustgevend. De bossen en bergen zijn mysterieus en fabelachtig. Bovendien is de lucht zo schoon dat de dorpen in de omgeving “Luftkurort” zijn.
Bergen
Bosgebied
Vlakbij natuur

Programma

 • Wandelen met de 4 Natuurkwaliteiten
  4x gaan we wandelen door de bergen van het Zwarte Woud. Hierbij staan we regelmatig stil voor een activiteit met de Natuurkwaliteiten, om deze te leren kennen in de natuur en onszelf.
 • Natuurervaringen met alle zintuigen
  Bij de natuurervaringen staat het onbevangen waarnemen centraal. Hier leren we om aandachtig en zonder vooroordeel naar onszelf en de wereld om ons heen te “kijken” met al onze zintuigen.
 • Beeldende vormgeving
  Met behulp van klei, aquarel, bijenwas, hout en andere materialen ga je dat wat je in de ochtend hebt ervaren vormgeven. Hierdoor verdiep je je in het waarnemen en vormgeven van je gedachtes en gevoelens in het hier en nu.
 • Natuurgeneeskundige behandelingen
  Individuele behandelingen geven jouw persoonlijke ontwikkeling een steuntje in de rug en handige adviezen voor thuis. Op het programma staan: therapie met hond, irisdiagnose, sauna en een behandeling van de voeten.

Voor wie

Voor iedereen die een manier zoekt om weer dichter bij zichzelf, de natuur en een gezond leven te komen.

Inclusief

Alle activiteiten, maaltijden, overnachting

Exclusief

Reiskosten, reisverzekering

Begeleiding

Esra

Esra, de dochter van Petra, is de vrolijke, eigenzinnige en fijngevoelige jonge vrouw die de wandelingen met de 4 Natuurkwaliteiten en de natuurgeneeskundige behandelingen begeleid. Zij is na haar bachelor voor International Leisure Management haar passie voor de natuur gaan volgen en is sinds 2016 gediplomeerd natuurgeneeskundige. Ze heeft haar eigen praktijk waarbij ze voeding, kruiden, Bachbloesems, massage en dieren inzet voor de gezondheid en persoonlijke ontwikkeling van mensen.

Petra

Petra is de verzorgende, creatieve en meedenkende vrouw die de natuurervaringen met alle zintuigen en de beeldende vormgeving begeleid. Zij is opgeleid tot docent beeldende vormgeving. Daarnaast heeft ze in 2016 de opleidingen organisch beeldhouwen afgerond en zich in 2017 verdiept in creatieve therapie. Al jaren maakt ze unieke sculpturen van hout, waarvoor ze ook meerdere cursussen heeft gevolgd.

Overige informatie

Na aanmelding ontvang je de routebeschrijving naar het Mauerhäusle. Met de auto ben je vanaf Utrecht 6:30uur onderweg, volgens google-maps. Kom je met de trein? Geef dan Triberg im Schwarzwald als aankomststation aan. Vanaf daar kunnen we een transfer regelen.
Wil je gezellig samen reizen? We bemiddelen graag om samen te kunnen reizen met de trein of auto. Dat maakt het gezelliger en goedkoper!

Boeken & betalen

Voor meer informatie over de boekingscondities, verzoeken wij je een informatie-aanvraag te versturen.

Stel een vraag

Reisdata

Vergelijkbare reisthema's

Stel je vraag direct aan de aanbieder of reserveer een plekje!