Intensive Stervensbegeleiding 'Afstemmen op uw Essentie'

Érezée, België

4 dagen

Bekijk reisdata

Nâm Stervensbegeleiding, biedt een kader om de mystieke/transcendentale aard van het leven te onderzoeken en om een leven in afstemming te ontdekken met als doel om de ander (zoals de stervende) beter van dienst te kunnen zijn.

Lees meer

Werkelijke dienstbaarheid zit niet in wat u doet maar in wat u bent, in essentie.

Een 5-daagse intensive in de Belgische Ardennen waarin zelfonderzoek, meditatie, verdieping en verstilling centraal staan.

Door naar uw eigen dood te kijken, kunt u
het leven omhelzen en meer ten volle ervaren. U ontdekt wat loslaten
werkelijk betekent en hoe gebeurtenissen in uw leven een andere
betekenis kunnen krijgen.

Instrumenten zijn de sjamanistische trancereis, meditatie, stilte, krachtplekken en rituelen, natuur, adem en een transcendentale levensoriëntatie.

Deze workshop is onderdeel van ‘Nâm Stervensbegeleiding’.

Bestemming

Rue de Dochamps 7, 6997 Amonines, België

(sleep het poppetje naar de bestemming om de omgeving alvast te verkennen)

Verblijf

Het ruim 300 jaar oude huis is authentiek en sfeervol onderhouden maar heeft wel het comfort van de moderne tijd. In het huis zijn diverse ruimtes voor algemeen gebruik, zoals een woonkamer, eetkamer en een leesruimte. Tevens is er een stilteruimte waarin u zich kunt terugtrekken op elk moment van de dag voor meditatie, persoonlijk gebed, of gewoon om in stilte te zijn. De gastenkamers zijn comfortabel en eenvoudig. Er zijn kamers met een eigen douche. Andere kamers delen douches en toiletten in de hal. Er zijn zowel één- als tweepersoonskamers beschikbaar.
In aanvulling op de centrale verwarming worden een aantal gemeenschappelijke ruimtes verwarmd door houtkachels, die een aangename warmte en een gezellige sfeer geven. Rondom het huis is een grote tuin met diverse zitjes.

Maaltijden

Er worden verse veganistische maaltijden bereid en het brood wordt meestal zelf gebakken van puur speltmeel direct afkomstig van een authentieke molen. Waar mogelijk wordt rekening gehouden met diëten. De keuken wordt beschouwd als het hart van het huis, de bereiding van maaltijden krijgt dan ook veel aandacht.

  • Vegetarisch eten
  • Veganistisch eten

Voorzieningen

Wifi
Verwarming

Omgeving

Het centrum ligt in de Belgische Ardennen, in het dorpje Amonines, in de provincie Luxemburg, in België. Er is voor deze plek als spiritueel centrum gekozen vanwege de omringende schoonheid en de vredigheid van de omgeving waar het leven zich nog steeds in een rustig tempo voltrekt. Het huis zelf is gesitueerd op de leylijnen van Wéris, waar vele megalithische bouwwerken getuigen van een eeuwenoud spiritueel verleden.
Bosgebied
Vlakbij natuur

Voor wie

Voor iedereen die willen leren omgaan met loslaten, afscheid nemen, overgangen in het leven, stervenden begeleiden, omgaa met rouw en uiteindelijk voor iedereen die wil ontdekken dat leven ook anders kan.

Inclusief

Verblijf, programma, maaltijden, koffie en thee en fruit

Exclusief

Reiskosten naar de locatie.
Lakens en handdoeken, deze zijn wel te huur voor €7,50.

Begeleiding

Maria


Ongeveer 28 jaar geleden kwam Maria in aanraking met ki-Aikido, wat zij jarenlang intensief beoefend heeft. “Voor het eerst van mijn leven kwam ik in aanraking met meditatie, verstilling en afstemming.”

“In 1999 ontmoette zij de mysticus Yoginâm Abbahjí. In dit contact ontdekte zij een bron van inspiratie die ver voorbij woorden ligt. Zijn boodschap dat wij als mens een spiritueel wezen zijn met een materiële expressie, is waar de cursussen die zij geeft (waaronder een opleiding voor stervensbegeleiding) op zijn gebaseerd.”

“Tijdens een reis door Nepal in 2002 kwam het besef dat er schoonheid is in de aanvaarding en het in de ogen kijken van lijden. Een confrontatie met leven en dood die mijn perspectief volledig veranderde.”

Sinds enkele jaren is zij werkzaam als vrijwilligster in een hospice in Rotterdam.

"Bij iedere ontmoeting in dit huis leer ik keer op keer het ‘niet-weten’, in het moment zijn, aandachtig zijn en luisteren. Om te verbinden en los te laten. Om beschikbaar te zijn".


Irma

Irma werkte jarenlang als verpleegkundige in diverse instellingen, voornamelijk in de psychiatrie. Tegelijkertijd ging zij op onderzoek uit naar het mysterie van leven. Via meditatie, hypnotherapie en sjamanisme vond zij uiteindelijk haar heil bij Nâm Yoga en laat zij zich inspireren door de mysticus Yoginâm Abbahjí.

Irma verzorgd inmiddels ruim tien jaar cursussen op het gebied van bewustwording. Lange tijd heeft zij dit in samenwerking met een kudde paarden gedaan. Tegenwoordig legt zij zich exclusief toe op de verdieping van Nâm Yoga en is zij gastvrouw en facilitator in het retraite centrum in de Belgische Ardennen waar alle cursussen, retraites en vakanties ook plaatsvinden.

Haar jarenlange ervaring in zowel het beroepsleven als op het vlak van bewustwording, maakt dat zij bekend is met vragen en obstakels die wij tegen kunnen komen en weet zij mensen daar goed door- en omheen te leiden.


Overige informatie

De locatie is zowel per auto als met het openbaar vervoer bereikbaar. Er is parkeergelegenheid aanwezig.
Voor de trein reist u af naar het station Melreux-Hotton vanwaar u zal worden afgehaald. Indien mogelijk bemiddelen wij in carpoolen.

Boeken & betalen

Voor meer informatie over de boekingscondities, verzoeken wij je een informatie-aanvraag te versturen.

Stel een vraag

Reisdata

Stel je vraag direct aan de aanbieder of reserveer een plekje!