Yoga en Meditatie Midweek - Natuurhuis Olst

Olst, Nederland

5 dagen

Bekijk reisdata

Een week voor jezelf. Om tot rust te komen, yoga en meditatie te beoefenen, samen te zijn in stilte of in een goed gesprek. Met volop vrije tijd om de prachtige omgeving te verkennen, te lezen in een hoekje of gewoon even helemaal niets te doen.

Lees meer

Yoga

’s Ochtends doen we yoga. We openen, activeren en versterken ons lichaam, waarbij we ons constant bewust proberen te zijn van de adem en de sensaties in ons lichaam. Energie gaat beter stromen en je voelt je vitaler. Wanneer mogelijk doen we yoga buiten in de natuur. Bij regen en kou verhuizen we naar binnen.

Meditatie

In onze meditaties beoefenen we oplettendheid. Door ons lichaam in een comfortabele houding te plaatsen, stil te worden en te stoppen met ‘dingen doen’, komt er ruimte om aandachtig te voelen wat er zich van moment tot moment binnen in ons afspeelt. Onze gedachten, sensaties in ons lichaam, ze mogen er allemaal zijn. Ook oefenen we met het concentreren van onze geest, zodat we minder meegesleept worden met onze gedachten en een diepe ontspanning en kalmte kunnen ervaren.

Sound circle

Een vorm van meditatie en expressie. Onze eigen stem is een krachtig instrument van heling en expressie. In de sound circle experimenteren we met het tot uiting brengen van ons eigen, unieke geluid. We voelen het effect van de geluidsvibraties in ons lichaam en in het stromen van onze energie.

Ochtend- en avondstilte

Stilte. Voor sommige deelnemers een verademing, voor anderen een interessante uitdaging. Ook wanneer je nog weinig ervaring hebt met het beoefenen van stilte, zijn deze korte periodes een mooie en laagdrempelige kennismaking daarmee.

Een stilteperiode kan van alles voor je betekenen. Het kan een uitnodiging zijn om je aandacht naar binnen te keren en op te merken wat je voelt, denkt of waar je staat in het leven. Het kan een moment zijn om te lezen, te schrijven of te genieten van de prachtige natuur.

Pluspunten

  • Midden in de natuur
  • Rust en ruimte
  • Yoga en meditatielessen
  • Sound Circle
  • Yoga en Meditatie-lessen
  • Klein groep max 10 deelnemers

Bestemming

Zandweteringpad 3, Olst

(sleep het poppetje naar de bestemming om de omgeving alvast te verkennen)

Verblijf

Midden in de natuur, tussen bossen, graslanden en akkers, staat het huis waar we zullen verblijven. Het is een moderne, ruime boerderij waar rust en natuurbeleving centraal staan. Zo kun je op de vroege ochtend zomaar een ree tegenkomen en grazen de koeien regelmatig naast het huis.
De zes tweepersoonskamers zijn stijlvol en aangenaam ingericht en delen drie luxe badkamers. Een glazen hal met uitzicht naar de omliggende omgeving leidt naar het woon- en eetgedeelte van de boerderij.
Op 7 km van Deventer kun je het huis goed bereiken met het openbaar vervoer (buslijn 161), auto of zelfs met de ov-fiets.

Maaltijden

De heerlijke en gezonde vegetarische maaltijden bereiden we met elkaar. Ook ruimen we samen op en wassen we samen af. Over de boodschappen hoef je je geen zorgen te maken. Er zal een grote verscheidenheid groenten, fruit, noten, zaden en ander lekkers aanwezig zijn. Ook is er de hele dag thee, koffie en fruit om van te genieten. Mocht je veganistisch, gluten- of lactosevrij eten of een bepaalde allergie hebben, laat dit dan vooraf aan de organisatie en de groep weten.

  • Vegetarisch eten
  • Veganistisch eten
  • Biologisch
  • Glutenvrij

Voorzieningen

Open keuken
Grote tuin
Yogamatten ter gebruik
Verwarming
Houtkachel
Beddengoed inclusief
Bereikbaar met OV

Omgeving

Op 7 km van Deventer kun je het huis goed bereiken met het openbaar vervoer (buslijn 161), auto of zelfs met de ov-fiets.
Bosgebied
Vlakbij natuur

Voor wie

Of je nu veel of weining ervaring hebt met yoga en meditatie, of je komt voor rust en stilte of juist het gezelschap; je bent van harte welkom! Met een groep van maximaal 10 deelnemers heerst er een persoonlijke en knusse sfeer.

Inclusief

4 nachten accommodatie incl. beddengoed
Ontbijt, lunch en avondeten
Thee, koffie en snacks overdag
Yoga en meditatie-lessen
Sound circle

Exclusief

Vervoer van/naar de locatie
Handdoeken zelf meebrengen

Begeleiding

Serieke

Serieke heeft de transformerende kracht van yoga aan den lijve ondervonden toen zij te maken kreeg met een angststoornis. Sindsdien staat haar leven in het teken van yoga en bewustwording, en deelt zij haar practice en ervaringen met anderen.

Boeken & betalen

Voor meer informatie over de boekingscondities, verzoeken wij je een informatie-aanvraag te versturen.

Stel een vraag

Reisdata

Vergelijkbare reisthema's

Stel je vraag direct aan de aanbieder of reserveer een plekje!