Yoga en wandelen op Samos

Kámpos (North Aegean), Griekenland

7 dagen

Bekijk reisdata

Al 4 mensen hebben deze reis in hun wishlist

Start je vakantiedag op Samos met een ontspannende yoga-sessie op het strand. Na een heerlijke ontbijt gaan we op pad in de Nachtegalenvallei en omstreken, een walhalla voor wandelaars.

Lees meer Samos is een klein maar veelzijdig Grieks eiland. Het is één van de meest ongerepte en onbedorven vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. In het voor- en na-jaar kun je tijdens schitterende wandelingen volop genieten van de natuur en de rust. De temperatuur is dan aangenaam, er zijn veel bloeiende planten en het eiland is groen. De afwisseling tussen zee, bergen en bos maken Samos tot een aantrekkelijk vakantie eiland.

De Nachtegalenvallei ligt aan de noordzijde van Samos. Vanuit het dorp Agios Konstantinos wandel je zo het groene heuvel- en bergachtige achterland in. De wandelingen van MArjaaNi gaan door unieke landschappen en langs koude bergstroompjes met kristalhelder water. Ze gaan ook door gapende bergkloven, langs prachtige boomgaarden en hellingen met wijnranken. Onderweg word je getrakteerd op de meest schitterende uitzichten.
In de kleine bergdorpen gaat men langs kloosters en kerkjes. In de authentieke Griekse dorpjes Vourliotes, Manolates, Stavrinides of Ambelos kan men bij één van de gastvrije tavernes terecht voor een heerlijke salade, een verse jus d’orange of een uitgebreidere maaltijd.

Pluspunten

  • Wandelen op het prachtige groenrijke eiland Samos
  • Yoga op het strand
  • Zon, zee, strand

Bestemming

Villa kambos, Samos, Griekenland

(sleep het poppetje naar de bestemming om de omgeving alvast te verkennen)

Verblijf

Tijdens deze week verblijven we in hotel Villa Kambos, gelegen aan de groene noordkust van Samos.

De villa is in Griekse stijl gebouwd en beschikt over 10 sfeervol ingerichte kamers en een luxe suite.
Achter het hotel bevinden zich diverse schaduwrijke terrassen waar onder de amandelbomen het ontbijt wordt geserveerd.
De comfortabele kamers in Villa Kambos zijn traditioneel ingericht en hebben heerlijk ruime balkons met een schitterend panorama over de prachtig begroeide bergen en de azuurblauwe zee.
Alle kamers hebben behalve douche en toilet een koelkastje, Wi-Fi verbinding en televisie en zijn voorzien van air-conditioning.

Maaltijden

Heerlijk ontbijt met onder andere huisgemaakte taarten en jams, romige Griekse yoghurt met honing en fruit uit eigen tuin.

Voorzieningen

Wifi
Airconditioning

Omgeving

Het hotel is schitterend gelegen in een glooiende vlakte dichtbij zee en omgeven door een prachtige tuin. Villa Kambos ligt midden in een uitgestrekt wandel- en fietsgebied. De meest prachtige wandelingen kunnen al direkt vanuit het hotel begonnen worden. Het strand ligt op 5 minuten loopafstand.
Dichtbij strand
Bergen
Op een eiland
Bosgebied
Vlakbij natuur

Voor wie

De wandelingen zijn geschikt voor iedereen met een goede conditie. Goede (enkelhoge) wandelschoenen wordt aangeraden.

Inclusief

-7 x overnachtingen inclusief ontbijt (incl. thee/koffie)
-5 yoga- en meditatielessen
-4 wandelingen
-transfers naar startpunt of vanaf eindpunt wandelingen
-transfer vliegveld-Villa Kambos vice versa

Exclusief

-Vlucht Nederland – Samos
-Optionele activiteiten
-Overige maaltijden
-Drankjes
-Overige persoonlijke uitgaven
-Annulering- en reisverzekering

Begeleiding

Marjan

De week staat onder begeleiding van Marjan Niemeijer. Zij is afgestudeerd als Ontwikkelingspsychologe aan de RijksUniversiteit te Groningen (1989).
Zij heeft o.a. trainingen en cursussen verzorgd op het gebied van communicatie, veiligheid en kwaliteit. Daarnaast heeft ze als begeleider gewerkt, zowel binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg als binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Momenteel woont en werkt zij op Samos (Griekenland). Zij coacht mensen via e-mail volgens de methodiek Mindful Analysis. Zij richt zich hierbij op zowel persoonlijke als werkgerelateerde vraagstukken.
Daarnaast heeft ze haar passie gevonden in yoga, qi gong en mindfulness. Het vertrouwen en de rust die ze hierin vindt, wil ze graag met anderen delen. Marjan is een gecertificeerd qi gong- en hatha yoga-instructeur en ervaringsdeskundige op het gebied van hooggevoeligheid en burnout.
Daarnaast is zij in het bezit van het Reiki diploma, nivo 1.

Wandelen in de bergen en bossen van Samos geeft haar een gevoel van eenheid en verbondenheid met alles wat is.

Boeken & betalen

Voor meer informatie over de boekingscondities, verzoeken wij je een informatie-aanvraag te versturen.

Stel een vraag

Reisdata

Vergelijkbare reisthema's

Stel je vraag direct aan de aanbieder of reserveer een plekje!