error:connect() timed out! Yoga healthweek Ardennen een week lang optimaal vitaal leven. | wishtrips.nl

Yoga healthweek Ardennen een week lang optimaal vitaal leven.

Theux, België

7 dagen

Bekijk reisdata

Al 2 mensen hebben deze reis in hun wishlist

Gun jezelf het cadeau om een week lang echt optimaal vitaal te leven. Innerlijke rust hervinden en opladen. Deze yoga healthweek is de ideale manier om tijd, ruimte en mildheid voor jezelf te creëren. Je wordt uitgenodigd om goed voor jezelf te zorgen, op ieder vlak van in je leven.

Lees meer Deze yoga healthweek biedt veel meer dan alleen yoga

Gun jezelf het cadeau om een week lang echt optimaal vitaal
te leven. Innerlijke rust hervinden en opladen. Deze yoga healthweek is de
ideale manier om tijd, ruimte en mildheid voor jezelf te creëren. Je wordt
uitgenodigd om goed voor jezelf te zorgen, op ieder vlak van in je leven.
Dit
is een unieke kans om via yoga en mindfulness meditatie weer in contact te
komen met je diepere zelf en innerlijke vrede. Daarnaast zullen de vitaliserende
oefeningen je weer in je kracht zetten. We doen mentale oefeningen die je
zelfvertrouwen en geluk vergroten en fysieke oefeningen die je, op een milde
manier, sterker maken en je fitheid verbeteren. Bovendien krijg je een op jouw
lijf geschreven healthplan en een dosis inspiratie, motivatie en alle
oefeningen mee, waardoor je veel fitter en met een glimlach weer naar huis gaat. 


Bouw yoga en mindfulness meditatie routine op

We gaan een week lang dagelijks verdiepen en oefenen. Stel daarbij alle vragen die je hebt. Na afloop thuis kun je met de routine die je hebt opgebouwd en de informatie die je meekrijgt verder aan de slag met yoga en mindfulness.  
 


Kom in je kracht

Wil jij meer in je kracht staan? De meest beproefde en effectieve methoden zul je deze week gaan ervaren. We doen krachtige oefeningen op het gebied van; lekker in je vel zitten, sterker worden en conditie opbouwen, gezond hardlopen, slapen, ontspannen, gezonde voeding. De kans dat je daardoor veel fitter naar huis gaat is 100%. 


Korte reistijd

In minder dan 2,5 uur ben je met de auto vanaf Utrecht in Polleur, vlak bij Spa. Ook met de trein is de reistijd beperkt.
 


Luxe of budget overnachten

Je kunt een luxe kamer in het landhuis helemaal voor jezelf met douche en toilet kiezen. Maar je kunt ook een plekje op de zes-persoonskamer boeken. Het landhuis en buitenterrein hebben we helemaal privé voor onze groep.
 


Alles inclusief

Je krijgt van onze kok supergezond ontbijt, drinken, lunch en diner.
Ook het lakenpakket, toeristenbelasting, gebruik zwembad en wifi zijn inclusief.
 


Ervaren organisatie

Practice makes perfect. Als ik terugkijk op de eerste jaren dan zie ik dat we qua inhoud, begeleiding, locaties en organisatie enorm zijn gegroeid. En doordat we zoveel deelnemers hebben gesproken weten we welke aspecten belangrijk zijn. Zoals het creëren van een respectvolle gezellige sfeer in de groep, sfeervolle rustige yogaruimtes en deskundige, ontspannen begeleiding van de activiteiten. Zie hieronder in 1 minuut  en impressie van de yoga health vakantie in de Ardennen.Pluspunten

  • Ontspan en laad op
  • Een week lang tijd en ruimte voor jezelf
  • Raak geïnspireerd
  • Bouw yoga en mindfulness meditatie routine op
  • Kom in je kracht

Bestemming

Polleur, Ardennen

(sleep het poppetje naar de bestemming om de omgeving alvast te verkennen)

Verblijf

We verblijven met z’n allen midden in in de natuur in een 18de eeuws luxe landhuis. Het landhuis ligt op 1 km afstand van het pittoreske dorpje Polleur. Theux ligt op 3 km en Spa op 7 km afstand. Maastricht is 50 km naar het noorden.

Het landhuis is volledig gerestaureerd. De sfeervolle houtconstructies en dikke stenen muren zijn bewaard gebleven en het comfort is modern.

Het landhuis en het terrein zijn exclusief voor ons gereserveerd deze week. Je hebt beschikking over een zwembad (op 450 meter afstand), grote eetkamer, 10 één of meerpersoons slaapkamers met elk een eigen toilet en badkamer met douche, zonnig terras, een beekje en fruitbomen. Vanaf het landhuis zijn fraaie wandelingen mogelijk. Het is anderhalf uur lopen naar Spa met zijn kuuroord en warme bronnen.

Maaltijden

Tijdens het uitgebreidde ontbijt is iedereen vrij om een lunchpakketje te maken. Handig als je er nog op uit wilt die dag. Het diner (vegetarisch of met vlees of vis) is om 19.00 uur. We eten een gezonde lekkere maaltijd, met smaak, kleur, geur, verse kruiden en specerijen, fruit, eerlijk vlees en echte groente, bereid met een fikse dosis liefde en een grote glimlach. Na het diner maken we een kampvuur of is er een activiteit. Thee en fruit zijn de hele dag beschikbaar.

  • Vegetarisch eten

Voorzieningen

Wifi
Zwembad
vuurplaats

Omgeving

Tijdens de vrije uren kun je op het terrein relaxen, sporten of in de omgeving wandelen, kanoën of mountainbiken. Als uitstapjes zijn aan te raden: Spa, gezellig stadje met warme bronnen en op zondag een grote vlooienmarkt. 15 mns. De Thermen van Spa, sauna met panorama uitzicht. Aken (Aachen), schitterende oude stad in Duitsland. 35 mns. Luik of Maastricht, oude steden aan de Maas. 30 mns. Berinzenne, hoogveen natuurgebied met uitkijktoren. 20 mns.
Bergen
Vlakbij natuur
Bosgebied

Voor wie

De meeste deelnemers zijn tussen de 25 en 55 jaar oud en meestal zijn er meer vrouwen dan mannen. Deze week is niet geschikt voor mensen die onder behandeling zijn vanwege een psychische aandoening. Ook als je doel van de yogavakantie is om vooral erg goed in yoga te worden is dit niet de week om te kiezen.
Van deelnemers wordt verwacht dat ze minimaal twee uur kunnen wandelen. De meeste deelnemers komen alleen, staan open voor anderen en hebben interesse in yoga & meditatie.

Inclusief

7 overnachtingen in een éénpersoons- of gedeelde kamer
10 yogalessen / begeleide mindfulness sessies
3 gezonde lekkere maaltijden per dag
Onbeperkt thee, kofie en fruit
Kookworkshop
Hardloopclinic, zonder blessures en met plezier hardlopen voor iedereen.
Just do it workshop, van inspiratie naar realisatie
3 excursies in de omgeving
Gezond bewegen clinic
Gebruik van alle faciliteiten op het terrein zoals ligstoelen, zwembad, zitjes, internet, vuurplaats

Begeleiding

Michiel

'Toen ik 20 jaar oud was volgde ik mijn eerste yogales. Na afloop voelde ik me zo veel beter; aanweziger, levendiger, helderder, gelukkiger....en mensen die ik op weg naar huis tegenkwam leken zich ook zo te voelen. Daar wilde ik meer van! Via vele leraren zoals Ajita, Diana Plenkers, Ria Kea, Ger Schurink en twee docentenopleidingen heb ik me verder verdiept in Yoga en Mindfulness meditatie.

De opleiding tot Chivo vitaliteitscoach gaf me vanaf 2008 inzicht in onze natuurlijke en gezonde manier van bewegen, eten, slapen en voelen. Ook de biomechanica en de werkzame principes achter yoga, meditatie en coaching werden me helder. M'n expertise omvat inmiddels; de paleo leefstijl, eetbare planten, (oer) voeding, gezond bewegen, hardlopen, coaching, krachttraining, positieve psychologie, duurzaamheid, yoga, vipassana en mindfulness.
 
Ik geef nu ruim 10 jaar les in deze waardevolle kennis en oefeningen. Een week lang optimaal vitaal leven geeft me nog altijd een diep gevoel van welbevinden. Mijn acceptatievermogen, levenskracht en innerlijke rust nemen enorm toe. Ik sta weer stil bij de mooie dingen in het leven. Kortom, ik word er gewoon gelukkiger van. Na 7 jaar yoga healthvakanties begeleiden vind ik deze weken iedere keer nog steeds de mooiste tijd van mijn leven.'

Ilse

Ilse is gediplomeerd Holos ® massagetherapeut.


Daarnaast docent bij Holos, academie voor massagetherapie, ervaren begeleider van yogavakanties en vervent yoga en meditatie beoefenaar. Opgeleidt in Vipassana meditatie, hatha yoga en focussen.

 

''Ik houd van masseren, yoga en mindfulness.

Hiermee ben ik in het hier en nu. Het inspireert me om bewust te blijven. Het houdt mij 'wakker' in plaats van weg te glijden in de waan van de dag, slachtofferschap of te reageren op de automatische piloot met ooit eens ingesleten gedrag dat allang niet meer bij mij past.

 

Ik word er een vriendelijker en fijner mens van, en dat heeft natuurlijk ook direct een uitwerking op mijn omgeving! Het brengt me meer in balans en ik functioneer uiteindelijk beter.

 

Verbinding is mijn belangrijkste waarde. Verbinding laat mij zijn in contact met mezelf en de ander, de natuur, of het grote geheel. In verbinding voel ik respect, warmte en liefde: Kortom kan ik zijn met wat er is''.

Irene

“Yoga is mij met de paplepel ingegoten. Niet zo vreemd met een moeder die vervend yoga beoefenaarster is. Op veertienjarige leeftijd begon ik zelf met het volgen van yogalessen. Een goede keuze, want ik was direct verkocht. Fysiek, mentaal en emotioneel voelde ik me zoveel beter! Het duurde dan ook niet lang tot ik een opleiding tot yogadocente ging volgen. Dit gevoel wilde ik anderen namelijk ook laten ervaren.


Na mijn yogaopleiding volgde ik opleidingen en cursussen bij yogadocenten als Shiva Rea, Dona Holleman en Max Strom en heb ik meditatieretraites en cursussen gevolgd in de traditie van boeddhistisch leraar Thich Nhat Hanh. Deze leraren hebben mijn yogaweg en manier van lesgeven completer en rijker gemaakt.

Ik probeer via yoga mensen in hun lijf en in het hier en nu te laten komen. Yoga laat me iedere keer weer stralen, en ik probeer mijn leerlingen ook (weer) te laten stralen.”

Overige informatie

Je komt op eigen gelegenheid naar het landhuis. Parkeren is gratis. Als je met het openbaar vervoer komt, halen wij je kosteloos en met plezier op van het treinstation in Franchimont. Plan je reis via http://www.nshispeed.nl/nl/internationale-treinplanner
Wil je meerijden of kun je iemand meenemen, laat het dan weten bij je boeking, dan brengen wij jullie in contact.
De groep zal uit maximaal 13 personen bestaan.

Boeken & betalen

Voor meer informatie over de boekingscondities, verzoeken wij je een informatie-aanvraag te versturen.

Stel een vraag

Reisdata

Stel je vraag direct aan de aanbieder of reserveer een plekje!